Не бива да разрешавате на прокурорите да се разпищолват Спомням си

...
Не бива да разрешавате на прокурорите да се разпищолват Спомням си
Коментари Харесай

Щом имате права, те трябва да се спазват

Не бива да разрешавате на прокурорите да се разпищолват
Спомням си по какъв начин писах едно персонално мнение във връзка изявление на Илияна Раева за това по какъв начин Григор Димитров отказал да играе за България на купа “Дейвис ”.

Тогава патосът ми беше, че да играеш за националния тим, не е обвързване, а право. Тоест искаш - играеш, не искаш - не играеш.

Между другото, същото е с гласуването за парламент, президент и кмет, а това напълно не е инцидентно.

Това по случай решението на Бойко Борисов да си даде имунитета. Да, ясно е, че е политически целесъобразно шефът на ГЕРБ да разреши да го съдят за нещо си. Ама за какво?

Първо, на всички е ясно, че е безсмислено. Второ, не е вярно. Защото по този начин дава в ръцете на враговете си безпогрешно оръжие - да го накарат да се оправдава за нещо, което не е ясно дали е направил.

Очевидно някои хора не схващат, по тази причина ще повторя - за какво са ви дадени права, в случай че те не се съблюдават. И ще го уточня. Правата са да не си давате имунитета. Защо депутатите да имат имунитет, в случай че ще им го желаят под път и над път. Нали концепцията на имунитета е да не могат да им го желаят под път и над път? Защото това са национални избраници, на които сме дали въпросния имунитет. Защо, по дяволите, им го даваме, щом по-късно би трябвало да им го лишаваме?!

Причината е една-единствена - да има опция прокуратурата да ги мачка. Да си дава опция да има опция да бъде бухалка. Главно медийна. Защото постоянно след някаква поредна нервност упрекнатите ще би трябвало да се оправдават, че нямат сестра. И в множеството случаи ще се окаже, че в действителност нямат, но на никого няма да му пука.

Така че очевидното решение беше Бойко Борисов и Кирил Петков да не си дават имунитетите. Нека прокуратурата в последна сметка да си оправдае заплатите и да потвърди, че въпросните две персони са били опасност за националната сигурност. Позволете ми да позная - няма да съумеят.

Така че, хора, не си давайте имунитетите. Така просто им наливате вода в мелницата на Държавна сигурност. Е, или в мелницата на наследниците на Държавна сигурност. Че и те не са малко.

Едуард Папазян
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР